Nog 6 nachtjes dan gaat het avontuur weer beginnen. Op weg naar Nicaragua, een bestemming die we eigenlijk gekozen hebben vanwege het kinderprogramma Stefpacking op televisie. Hierin reist Stef Biemans (getrouwd met een vrouw uit Nicaragua) met een verhuiswagen door Amerika om aan Amerikanen spullen te vragen voor kinderen in Nicaragua. Beelden in Amerika worden afgewisseld met beelden in Nicaragua als hij de spullen uitdeelt. Prachtige televisie! Daar is toen een klein vlammetje aangewakkerd voor Nicaragua. En nu is het bijna zover.

Deze keer hebben we de route en de hotelletjes redelijk vroeg vastgelegd. We hebben dus – voor ons belangrijk – mooie familiekamers kunnen boeken voor ons vieren. Het is een leuke combinatie van natuur, cultuur en strand geworden. Het boarden of sleeën door de as vanaf een vulkaan naar beneden klinkt nu al erg avontuurlijk. En vijf dagen eindigen op een tropisch eilandje is ook niet verkeerd 😉 Andre gaat weer zelf rijden en heeft een stoere 4×4 uitgekozen. De voorleesboeken en familiespelletjes zijn ingepakt. We zijn er dus klaar voor. De route is als volgt:

Managua

Matagalpa

Leon

Granada

Laguna Apoyo

Isla Ometepe

Popoyo

Corn Islands

De drukke junimaand met voorstellingen en sportwedstrijden en de laatste loodjes op school zit er weer op. Nu aftellen en… vamos a Nicaragua!